Zdrowa, łatwa i szybka. To właśnie pasta jajeczna z czosnkiem niedźwiedzim. Przygotujesz ją w mgnieniu oka, ale jej przyjemny smak będziesz wspominać cały rok. Przeczytaj przepis na ten wiosenny cud.

Pasta jajeczna z czosnkiem niedźwiedzim

 

Co będzie ci potrzebne?

  • Świeży czosnek niedźwiedzi
  • Jajka
  • Serek śmietankowy do smarowania
  • Twaróg
  • Sól
  • Cebula

Jak przygotować?

  1. Umyj czosnek niedźwiedzi pod zimną bieżącą wodą i pokrój go na mniejsze kawałki.
  2. Ugotuj jajka na twardo  (gotuj w wodzie 10 minut), następnie je obierz.
  3. Pokrój cebulę na drobne kawałki.
  4. Wszystkie składniki zmieszaj w jednej misce i rozgnieć widelcem.
  5. Życzymy smacznego!
5.00 avg. rating (93% score) - 1 vote